Mi a weboldal sablon és mennyibe kerül?

Mi a weboldal sablon és mennyibe kerül?

weboldal sablonok
Szerző: Lakatos Julianna SEO szakember. 2021.09.30 Seoexpert.hu
Nyitó kép forrása: https://themeforest.net/

Mi a weboldal sablon és mennyibe kerül?

 

A weboldal sablon tulajdonképpen egy már kialakított, egyedi design-nal rendelkező oldal elrendezést jelent. Ma már szinte minden új weboldal alapja sablon, senki sem kódol egy weboldalt teljesen a nulláról. Az ok egyszerű: ez a megoldás túl időigényes és drága napjainkban.

Ebből következik, hogy a weboldal sablonok roppant hasznosak, mert segítségükkel elérhetővé válik az, hogy a mikro- vagy kisvállakozások, egyéni vállalkozók, szakemberek, bloggerek jól működő, szép kivitelű profi céges weboldalhoz juthassanak, mindezt elérhető áron.

A weboldal sablon vagy téma azonban mégsem minden. Meglátni és megszeretni, majd megvenni egy jól működő, szép és megbízható sablont, már fél siker. Ha megvan a sablon, mondhatjuk hogy a weboldalunk kb  50%-ban készen van. Innentől azonban még mindig rengeteg testreszabásra és vagy kódolásra van szükség ahhoz, hogy a honlap úgy nézzen ki és úgy működjön, ahogyan azt eredetileg megálmodtuk. Ez az egész egy folyamat, mely végül annál többe fog kerülni az ügyfélnek, minél több változtatási igénye van az eredeti sablonhoz képest. Minél több testreszabás és kódolás szükséges, annál nagyobb a ráfordított idő és természetesen a költségek is.

A weboldal sablont ára beleszámít a kezdeti webhelyköltségekbe, vagyis a weboldal árakba.

 

Miért van szükség prémium weboldal sablonra?

 

Nagyon sokféle weboldal sablon létezik, weboldal motortól függően. Csak Wordpess sablonból több tízezer fajta sablon vagy téma érhető el. Rengeteg ingyenes és egészen jól formázható, jól működő sablon beszerezhető, ugyanakkor üzleti weboldalhoz véleményem szerint elengedhetetlen a prémium kategóriás weboldal sablon. Ezek a sablonok körülbelül 25.000 – 50.000 Ft körül már elérhetőek.

A prémium sablonok esetében általában több fajta design-ból választhatunk, ahogy a képen is látod (Kép forrása: Divi: https://www.elegantthemes.com/layouts/) , a sablon fejlesztő cégek különféle sablonokat hoztak létre üzlettípusoktól függően. Találsz célirányosan és egészen specifikusan kialakított sablonokat pl. kifejezetten éttermek kávézók részére, vagy divatáru kereskedés számára, kertészeti szolgáltató cégre, ügynökségeknek, jógaoktatóknak, egészségügyi szolgáltatóknak, stb, stb.

weboldal sablon

 

Fontos a sablon választásnál, hogy mindenképp kérjük ki tapasztalat szakember véleményét, mert sajnos még egy drága sablonnal is nagyon mellé lehet fogni.  Mindenképp érdemes minőségi sablont beszerezni, mert ez lesz a honlap alapja, nem ezen kell spórolni, mert a jó alapozás később nagyon megtérül.

Az évek során magam is rengeteg sablonnal dolgoztam és letettem a voksom a Divi sablon mellett. Előzőleg több projektet oldottam meg az Avada sablonjával , továbbá javaslom még a StudioPress sablonokat. Nem csupán a témák design-ja szép,  és kódolásuk megbízató, de a folyamatosan elérhető HelpDesk támogatásunknak köszönhetően ügyfeleim elégedettek a honlapokkal még évek múlva is.

 

A weboldal sablon jelentősége összefoglalva

  • A sablon tulajdonképpen egy már kialakított, egyedi design-nal rendelkező oldal elrendezést jelent.
  • Tekints úgy a weboldal sablonra, mint a honlapod ruhája, mely még inkább egyedibbé tehető a sablon további alakításával
  • Céges honlap esetében mindenképp érdemes prémium kategóriás sablont választani szakember javaslata alapján

 

 

 

Weboldal árak, még több tudnivaló a weboldal készítés árairól, költségstruktúrájáról

Honlapkészítés ára

SEO szolgáltatás valamint a SEO csomagok árát itt tudod megnézni