SEO beállítások – ingyen, gyorsan, profin

SEO beállítások – ingyen, gyorsan, profin

SEO beállítások – ingyen, gyorsan, profin

Ne bajlódj a keresőoptimalizálással! Inkább telepítsd egy kattintással WordPress honlapodra az ingyenes YOAST SEO bővítményt. A SEO beállítások-at – a munka legnagyobb részét – helyetted elvégzi ő…

Mit tud ez a bővítmény?

Az alábbiakban képernyőfotókkal mutatom meg ennek a konkrét bejegyzésnek (weboldalnak) elkészítése során azt, hogy pontosan milyen SEO beállításokat lehet eszközölni a YOAST SEO bővítmény segítségével. Valamint azt, hogy milyen pontokat ellenőriz a bővítmény:

1. Kulcsszó beállítása

Elsőként meg kell gondolnunk, hogy az oldalunk / bejegyzésünk pontosan miről fog szólni, és ezt egy kulcsszóval megfogalmazni. Az első képen látható piros keretben még nincs meg a kulcsszavunk, a másodikban már beírtuk. Ez az első lépés. Bővítményünk a továbbiakban ennek alapján vizsgálódik majd.

2. Beállítjuk, hogy nézzen ki az oldalad keresési eredménye a Google kereső találati listáján, címet és (meta) leírást.

Címet és meta leírást adunk az oldalunknak. Ezt mutatja a Google amikor a találati listában találatként felhozza az oldalunkat. Amikor nem állítjuk ezeket be mi magunk, akkor címként az oldal / bejegyzés címét hozza fel automatikusan kékkel a felső sorban, a bővebb leírásnál pedig veszi az oldalon található szöveget, amennyiben van. Ebben a konkrét esetben az oldalcímet veszi és leírás nincs, ahogy a bal oldali ábra mutatja. A jobb oldalin már látjuk, hogy adtunk egy figyelem felkeltő címet és rövid leírást (meta leírást) is oldalunknak.

A következő ábrákon látható „Edit Snippet” gomb megnyomásával előjön a felület, ahol megadhatjuk a címet és a leírást, íme:

Amint ez megvan, már írhatjuk is a címet és alá pedig a meta leírást. Természetesen a szöveg hosszát is ellenőrzi a bővítmény, és rögtön pirosra vált akkor, ha már nem fér ki a mondanivaló.

3. Szöveg, tartalom beállításai:

Mikor a honlapodat szerkeszted, szövegét írod, a bővítmény egy állandó ellenőrző listán – közlekedési lámpa elve alapján – jelzi neked, hogy állsz, mit kell még módosítanod, javítanod a szövegezésen, beállításokon ahhoz hogy a Google „szeresse”, és minél előkelőbb pozíción hozza fel majd az adott oldalt a találati listában. Amíg nem optimális az adott tartalom, addig a lámpa színe piros (1. ábra: a bejegyzés megírása előtti állapot), amint javul, narancs, sárga majd zöld (2. ábra: kész bejegyzés a SEO beállítások is készek) színekre vált. Célszerű arra törekedni, hogy minden zöld legyen, ahogy az alábbi 2. ábra mutatja:

4. További lehetőségek:

A fent említett SEO beállítások-on kívül rengeteg hasznos „haladó” beállítást lehet még eszközölni. Például: Facebook oldalad számára az a kép és szöveg jelenjen meg megosztáskor, amit te szeretnél / Morzsamenü létrehozása / Kategóriák egyedi kezelése, ezekhez pl. title, meta, stb.

YOAST SEO plugin telepíthető innen: wordpress-seo

További információ SEO beállításokhoz:

Szilágyi Balázs: Honlapra Fel! WordPress SEO plugin

Bővítmény / Plugin weboldala: Yoast SEO