SEO a network marketingben

SEO a network marketingben

SEO a network marketingben

Sokan azt gondolnánk, hogy a SEO a network marketingben vagy, ahogy sokan ismerik a hálózatépítésben egyáltalán nem fontos. Nos ha te is így gondolod, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Nézzük meg miért is mondom ezt.

Network marketing két alapvető formája

Offline hálózatépítés

Sokan ebben a formában ismerik a network marketinget, ráadásul úgy hogy ebből még kellemetlen élménye is fakadhatott. Hiszen aki ajánlott neki egy céget, azt nem biztos, hogy érdekelte, hogy a másik embernek szüksége van-e rá vagy sem, ezért szinte „nyomulva” tukmálta rá a terméket, céget vagy a lehetőséget. Persze ezt lehet offline is másképpen csinálni.

Online hálózatépítés

Ha tetszik neked a hálózatépítés elve, de nem szeretnél a fenti hibába esni akkor ezt elkezdheted online módon is művelni. Ebben az esetben a SEO a network marketingben megkerülhetetlen és elengedhetetlen eszközödé válik.

Azt azért tudni kell, hogy ugyan hosszabb időbe telik egy online rendszer felépítése, mint egy offline rendszeré, viszont az utána akkor is dolgozik neked, ha éppen pár napra magára hagyod.

SEO a network marketingben

Miért is elengedhetetlen a SEO az online hálózatépítésben? Ha elindítasz egy honlapot, azt az elején nagyon kevesen fogják ismerni. Nem meglepő módon a Google sem fogja tudni miről is szól pontosan. Ezért nem is nagyon fogja ajánlani egy-egy keresés során hiába szárnyalja túl a versenytársak weblapjainak a tartalmát az első néhány cikk.

A kezdetekkor emiatt az oldaladra nem is sokan fognak rátalálni az interneten, tehát mindenképpen türelmesnek kell lenned az online hálózatépítés első időszakában.

Ahhoz, hogy előrébb juss a honlapodat tudatosan a keresőnek, de leginkább az olvasóknak tetsző módon optimalizálni kell. Vagy ha divatosan akarjuk nevezni SEO-zni.

Ez nem varázslás, így ez is megtanulható, és ha figyelmes és türelmes vagy te is meg tudod csinálni, de mint mindenre itt is kérheted a SEO szakember segítségét.

Ha a network marketingben előre akarsz kerülni, akkor fontos, hogy milyen kulcsszavakra írod a blog bejegyzéseidet, hogyan írod meg, hogyan használod az online médiát és még számos dolgot érdemes figyelembe venni, mert ezek segítik egymást és a honlapodat is az előre jutásban.

Amig tanulod a SEO-t és gyártod a tartalmat a honlapodra, hogy előrébb kerülj a keresőben, közben fontos, hogy a network marketingben saját termék tapasztalatot szerezz a termékekről/szolgáltatásokról. És ha eddig még nem kezdted el fejleszd önmagad, tanulj, olvass és fejlődj!

Összefoglalás

Ha hálózatépítésben / network marketingben gondolkozol mindenféleképpen érdemes az online vonalat is erősíteni, főként ha a céged, vagy hálózatod ezt lehetővé teszi. Az olyan mlm cégekben ahol már online is működik a hálózatépítés már nem a nulláról kell kezded a rendszert felépíteni, hanem vannak, akik segítenek, esetleg bejáratott módszerük is van arra, hogy hogyan kell a keresőben minél előrébb kerülni, vagy hogyan kell az online rendszert használni.

Ahogy említettem ehhez nem kell mindent magadnak megtanulnod, az online hálózatépítés során is megbízhatsz hálózatfüggetlen SEO szakembert, hogy segítse a te weboldalad előre jutását a keresőben.

Ha éppen olyan céget keresel, aki jó az online hálózatépítésben és nem a nyomulós network marketing híve, érdemes elolvasnod még az alábbi blogbejegyzést is:

http://halozatrafel.hu/dxn-mint-uzleti-lehetoseg/