3. Honlapod design-ja fontos

  • Logikusan felépített honlapod legyen
  • Menük, menügombok megnevezése, rendszere logikus legyen, felhasználó azonnal eligazodjon rajta, ne törd a fejét!
  • Ne akarj minden áron csodás kép alapú design honlapot létrehozni. A Google-nek kell a szöveges tartalom, enélkül nem kerülhetsz a találati lista élére. Ugyanakkor mindenképp legyenek megfelelően elnevezett, esztétikus képek is a honlapon, melyek részei az optimalizálásnak
  • az weboldal esztétikuma egyáltalán nem elhanyagolható, ezt nevezik “felhasználói élménynek”

4. Honlaphoz kapcsolódó de honlapon kívüli segédeszközök

Ezeket 3 részre oszthatjuk, de mindhárom csoportnál fontos, hogy már a keresőre optimalizált weblap készítés-ével egy időben kezdd el használni ezeket az eszközöket:

  1. Telepítsd és használd a WordPress YOAST SEO bővítményt az első perctől kezdve. Az alapvető SEO beállításokat ennek segítségével könnyedén elvégezheted honlapodon.
  2. Használd a Google ingyenes eszközeit weboldalad látogatottságának, helyezésének, vizsgálatára már az első perctől (Google Search Console, Google Analytics, Google AdWords Kulcsszótervező – ezekről bővebben ebben a bejegyzésben olvashatsz: Leghasznosabb ingyenes SEO eszközök – bárkinek)
  3. Használd ki a közösségi média felületeket: A honlap készítéssel párhuzamosan hozz létre (és használd!) legalább egy céges Facebook oldalt, Pinterest profilt (akár még Google+, Twitter, Instagram) is. Ezek is linkek a Google szemében, erősítik weboldalad ismertségét.