Melyik híres portréra hasonlítasz? – Google arts and culture szelfi

Melyik híres portréra hasonlítasz? – Google arts and culture szelfi

A Google legújabb szolgáltatása nagyot szólt – Google arts and culture szelfi

Hallottál már a Google Arts-ról?

A Google Art Project legújabb nevén Google Arts & Culture a Google egy kulturális szolgáltatása, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy elérhetővé tegyék a világ vizuálisan ábrázolt kincseit. A Google szerverrel, szoftverrel, a múzeumok pedig együttműködésükkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a lehető legszélesebb körben mutassák be gyűjteményeik kiemelkedő darabjait. Olyan nagy nevekkel indítottak mint a Tate Gallery (London) Metropolitan múzeum (New York) és az Uffizi (Firenze). Az utóbbi évek során magyarországi múzeumok anyagai is elérhetőek, mint pl Magyar Nemzeti Galéria, Szépművészeti Múzeum, Magyar Állami Operaház és még sokan mások. (A magyarországi múzeumok gyűjteményeit itt nézheted meg: Google Arts Magyarország ). Valamivel több mint egy hónapja a Google Arts & Culture alkalmazáson belül indított a Google egy új szolgáltatást: Google arts and culture szelfi.

Google arts and culture szelfi

saját szelfidet hasonlítja össze híres festők portréival. Ez akkora siker lett, hogy az Arts & Culture alkalmazás a hétvégén a legnépszerűbb alkalmazások toplistájának élére került az Apple App Store-ban. A Google-t nem kis mértékben lepte meg a hirtelen jött érdeklődés, az Arts & Culture-t még csak kb. egy hónapja bővítették ki az új funkcióval. Az arcfelismerőt a Google Cultural Institute a Google egy nonprofit szervezete fejlesztette ki.

Használata: Letöltöd a Google arts and culture selfie applikációt. Legörgetsz az applikációban ahhoz a részhez: “Múzeumban van a portréd?”: Majd készítesz egy szelfit és a Google arcfelismerő technológiája máris listáz neked egy nagy csomó, hozzád hasonló remekművet. Az alkalmazás még százalékos értékelést is ad arról, hogy mennyire hasonlítasz a híres portréhoz.

Sajnos mindezt csak akkor tudod megtenni, ha jelenleg éppen Amerikában vagy. A szelfid és a portrék összehasonlítására jelenleg sajnos csak az USA egyes területein van mód, de a tervek szerint továbbfejlesztik és hamarosan kibővítik ezt a kísérletet.

Google arts and culture szelfi

Google arts and culture szelfi

Google arts and culture szelfi

Képek forrása: Pete Wentz Instagram

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.